Cuvânt de deschidere

DRAGI ELEVI, STIMAȚI INVITAȚI , PĂRINȚI … BUNICI, COLEGI, Astăzi este ziua reîntâlnirii după o vacanță bine meritată, un moment emoţionant şi special. Este emoția primei zile de școală pentru bobocii din clasa pregătitoare, pentru părinții și bunicii ce îi însoțesc . Foștii elevi ai clasei a IV-a trăiesc nostalgia despărțirii de doamna învățătoare, dar și emoția intrării într-o nouă etapă, cea a gimnaziului, care aduce multe schimbări. Elevii claselor a VIII-a trăiesc emoția unui an școlar plin de provocări: Examenul de Evaluare Națională.

Școala înseamnă cunoaștere, știință, cultură, colegialitate, prietenie. Afirm cu convingere că în Școala Gimnazială Asău procesul instructiv-educativ este de calitate pentru că se utilizează strategii didactice moderne şi metode de învăţare active, care încurajează curiozitatea, creşterea încrederii în forţele proprii, capacitatea de a relaţiona cu ceilalţi. Îmi exprim încrederea în dăruirea și competența cadrelor didactice, în puterea dumnealor de a modela personalități, de a oferi modele de viață și de profesie. Datoria noastră ca profesori este să oferim copiilor exemple pozitive, să îi facem să înțeleagă care este rolul școlii. Nimic nu poate înlocui ceea ce face un dascăl cu clasa de elevi în care intră. Acolo este succesul școlii, în asta stă performanța școlii. În sala de clasă reușim să-i creștem drepți, deștepți și buni pe acești elevi care astăzi revin pe băncile școlii sau pășesc cu sfială
pentru prima dată în școală.

Ne dorim cu toții ca noul an școlar să fie cel puțin la fel de fructuos ca anul ce a trecut, pentru că rezultatele la învățătură și disciplină au fost unele performante. Pe lângă premiile obținute la concursuri și olimpiade școlare la diferite discipline, rezultatele bune la Evaluarea Națională a elevilor claselor a VIII-a , ne putem mândri și cu performanțe obținute în domeniul educativ și extrașcolar.

Dragi copii, vă doresc multă sănătate și succes, un an plin de reușite! Să vă respectați și să vă iubiți profesorii și părinții, să învățați cu drag, să vă prețuiți prietenii! Fiţi deschişi spre tot ce este bun, frumos, folositor. Vă sfătuiesc să tratați școala ca pe un drept și nu ca o obligație. Fiți receptivi și deschiși pentru că volumul de cunoștințe, aptitudini, valori și sentimente pe care le veți obține în perioada școlii le veți purta cu voi toată viața!

Stimați părinți, vă rog să fiți alături de școală în continuare, să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră! Vă urez să aveți parte de sănătate multă, să le fiți mereu alături copiilor, să vă bucurați de ei și să nu uitați – ”Copiii dumneavoastră sunt și copiii noștri!”

Dascălilor le doresc multă sănătate și putere de muncă pentru a pune la dispoziție priceperea, cunoștințele și timpul elevilor și a-i ajuta pentru a reuși.

Colegilor din corpului administrativ le doresc sănătate și putere de muncă și îi asigur de tot respectul și sprijinul meu.

Gândurile mele bune, încărcate de încredere și dorința de a conlucra din ce în ce mai bine în continuare, se îndreaptă către administrația locală, beneficiarul indirect al educației și sper că ne va sprijini ca și până acum. Învățământul are nevoie de noi toți, profesori, părinți, administrație locală, agenți economici și biserică.

Vă urez tuturor un an școlar frumos, cu rezultate cât mai bune de care să ne bucurăm cu toții!

Director,
Prof. Petec Dragoș Marian